Härligt med respons!

Jag kan inte tro att det är sant!! De senaste dagarna har över 10 000 människor besökt mitt lilla ”krypin” på nätet. Alltså jag säger bara: Wow!!

Så. Himla. Kul.

Och ännu roligare att så många valt att lämna kommentarer … älskar verkligen att ta en debatt och jag försöker svara på allt, men jag hinner inte! Ta inte illa upp, ni som inte fått svar!

Vissa kommentarer gör mig glad … *ler* … men vissa gör mig mindre glad … *mungiporna ner* …. tänker framför allt på er som skriver om ”ironi” och ”fejk” och sånt. Känns riktigt trist faktiskt. Och det är så typiskt för det samhälle vi lever i. Ingenting är på allvar, allt är ett skämt. Och var hittar ni ironin i min blogg? I att jag älskar min son Vidar? I att jag är engagerad i vår förlossning? Jag gillade verkligen ”Hassan” och ”Killinggänget” men det där med ironi känns verkligen ”90-tal”. Väx upp liksom! Det är faktiskt snart 2010 … killar kan faktiskt prata om såna här saker utan att vara ”fjolliga”.

Jag tycker mycket mer om såna som Johanna, som kommenterat massor på inlägget om vår förlossning. Önskar att fler kunde ta mina åsikter på allvar. Tack för att du tycker till Johanna – vi kanske inte håller med varandra, men jag gillar verkligen din stil!!!!

Till alla er som kommenterar med trist attityd vill jag ge den här smileyn:

Men till er som verkligen skriver inlägg med engagemang och som gillar bloggen vill jag ge den HÄR smileyn:

/Mattias

Annonser

22 kommentarer

Filed under Uncategorized

22 responses to “Härligt med respons!

 1. Emma

  Hej!

  Ville bara uttrycka min tacksamhet för att du startat en blogg! Följer med stort intresse och förundras över din styrka att kunna stå så stadigt på sin ståndpunkt i så många frågor. Även när de går emot samhällets normer. Och när de går emot kommenterarnas åsikter.

  Keep up the good work!
  Emma

 2. Jag hade verkligen hoppats att jag hade fel om denna bloggen, att den verkligen var som så många skriver – en ironisk blogg. Jag kan inte se ironin någonstans eller humorn heller för den delen. Har svårt att förstå helt enkelt. Nu kommer det säkert vara ännu fler som slår sig på knäna och *asgarvar* när du skriver som du gör. För det måste ju vara hysteriskt roligt i en värld som jag tydligen absolut inte tillhör.

  • Hej Martin!

   Skönt att se att någon iaf förstår att jag inte är ”ironisk”. Och du: jag kanske inte håller med om dina åsikter – men jag skulle dö för din rätt att uttrycka dom!!!!

   See ya!!
   /Mattias

 3. Carina

  Det är ju uppenbart att denna bloggen är på skoj för att skaffa trafik & väcka uppmärksamhet. Och det har ju killen tydligen fått! Av mig till exempel! Kul att han driver så med samhället, roligt läsning!

 4. Elvine

  Härligt att du vågar vara allvarlig. Fortsätt jobba så. ”Superpepp!”

 5. Ann-Katrin

  Inte så konstigt att många tittat in, en av de bästa bloggarna i Sverige – jag sa inte största, det vet jag inte, men en av de bästa – pushade ju för dig…

 6. Åh, jag känner igen mig i Söderlivet. Men jag måste säga, Söderpappan, att det ändå var ett strå vassare på 90-talet, det här med föräldrakooperativ, medinflytande och vikänsla. Er generation är lite för mycket individualister, det säger inte minst vår gamla föreståndare som fortfarande jobbar kvar. Inte så lätt att bedriva pedagogisk verksamhet när föräldrarna är så ”pålästa”.

 7. Suzannah

  I LOVE YOU !
  Lamna din fru gift dig med mig ….
  Min man uppskattar och forstar INTE den svenska mannens stil ( amerikansk ) Han berattar med skrack i rosten for sina ( amerikanska ) vanner att svenska man tar pappaledigt !!! Ja du forstar ju sjalv att jag inte har det latt.
  Yours trouly – I will be waiting – Suzannah

 8. Ha ha, jag DÖR! Ropade eventuellt lite varg förut, men nu dör jag alltså på riktigt. ”Martin Hansson” är nästan lite för bra för att vara sann… (medkonspiratör?) Skit samma, det är nyttigt att skratta. Oj oj oj… *pust*

 9. Det är så gott att äntligen få en blogg att relatera till – som är så anstruken av ett bra liv.

  Det påminner mycket om livet i Majorna, Göteborg – bara lite mer spänst på Söder.

  Heja!

 10. Mattias,

  du är en källa till stor inspiration och jag försöker numera leva mitt liv som du. Alla tvivel om cykelhjälm är som bortblåsta och min fixie har jag bytt in mot en 3-växlad Pilen. Sen undrar jag om du har ett bra tips på en snygg reflexväst. De jag hittat ser så tråkiga ut och är ganska taskigt sydda.
  Nu bor jag iofs inte på söder utan på Kungsholmen så jag förstår att jag kanske inte riktigt ”fattar grejen” men jag vill gärna försöka.

  Superpepp Mattias!

  Sturmark!

 11. Tobias

  Både positivt och negativt med hur du uppfostrar din son!
  Såklart Vidar ska få all kärlek han kan, men det är viktigt att ni behandlar honom som en individ, inte som en liten unge.

  Hur ett barn tänker och vill måste dess föräldrar respektera. Det är barnets kropp och barnets liv!

  Lycka till med förlossningen! 🙂

 12. Amelie

  Om du är på riktigt borde du få en egen tv-serie! Du slår Anna Anka med hästlängder i kontroversiella yttranden, och inte i en positiv mening.

 13. Teddy

  Fantastisk blogg, man blir ju riktigt sugen på att skaffa en egen familj. Förlåt, få eller skapa en egen familj är kanske bättre uttryck. Jo jag vill först och främst gratulera dig till så många besök du haft. Det är du självklart värd! Sen undrar jag lite om vad du tycker om det här nya förslaget om att man ska behöva lämna BB efter redan 6 timmar efter förlossning! är det inte lite ”crazy” Jag tänker att man som nybliven far måste ha en massa frågor, samt att man säkert vill träffa andra sköna nyblivna föräldrar och utbyta tankar och känslor med? Och viktigast av allt kanske; Att man får en egen säng att vila upp sig i brevid sin tjej, så att det riktigt känns att man har varit med om en förlossning. Hur var det för er när ni förlöste Vidar? hur länge stannade ni? vad gjorde ni?

  Han det skönt

  Teddy

 14. forreal

  Jaha du. Jag tror bestämt vi träffats nån gång? Jag menar, du har ju snott stora delar av vårt liv och driver med oss? Hur tror du det ska gå för vår riktiga Vidar, han som vandrar på våra gator och är av kött och blod, nu när han får höra av kompisarna på skolan om det här? Vår son Vidar, som går med sin pappa på Bajenmatcher, och ja, sen tog visst likheterna slut. Vi, som bägge är födda i Stockholms kommun, flyttade utanför söders tullar ungefär när man började kalla våra kvarter för SoFo och Kvarnen bytte ägare. Vi slängde ut vår espressomaskin när lattefolket tog över och köpte en elbryggare. Vårt andra barn, fyraåringen, får förklara för oss vad de ätit på dagis; ”bulgur är som ett slags ris, pappa.” Bägge barnen är givetvis vaccinerade!
  Kramis

 15. oskar

  Den här bloggen är en mycket sofistikerad drift med alla lantisar (t ex smålänningar, skåningar och norrlänningar) som flyttat till storstaden (nåja). En grupp som bara inte kan få nog av att vältra sig i det faktum att de inte längre tillhör verklighetens folk utan upptagits (åtminstone enligt de själva) i den lattedrickande storstadsmänniskans ädla skara. De skojare som ligger bakom den här bloggen har säkert haft väldigt roligt när de medvetet felstavat macchiato. Jag måste ändå medge att som humor och/eller konst betraktat är detta det bästa och mest intressanta som setts i det här landet på väldigt länge. Jag lyfter på hatten.

 16. Jojje

  Hej Mattias,

  Nu har jag och min sambo talat lite om det där namnbytet och jag har även visat henne din blogg. Tyvärr var hon inte alls intresserad av detta och blev till och med lite arg när jag föreslog det hela.
  Jag blev faktiskt smått ledsen och kände att hon lite körde över mig där, men ännu ledsnare över att det kändes som att hon inte kunde se Patrik som den unika människan han verkligen är. Så som jag ser på honom.

  Men men, jag får väl helt enkelt bita i det sura äpplet för nu och istället hitta på ett skojigt smeknamn till min lille prins 😉
  Jag kan ju alltid ta upp det hela efter jul igen, så kanske det känns bättre? Jag vet inte.

  Mvh,
  Jojje

 17. jj

  den här fejkbloggen är en underbar ironi. jag bara garvar och garvar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s