Sjalbarnsgänget!!

Ibland blir man bara så himmla glad…. kollade lite vilka som länkar hit till bloggen, och igår kom de allra flesta träffarna från den jätte fina siten Sjalbarn.se!! När min son Vidar var ”mini” bar vi honom i en trikåsjal. Men sen när han blev ”lilla klumpekloss” gick vi över till en vävd långsjal. Jag har glömt vilka märken vi använde (det går ju så FORT med barn, och man glömmer ju …) Men jag kommer i alla fall ihåg hur jag och min fru surfade in på Sjalbarn.se titt som tätt. Kommer ihåg hur kul det var att bestämma sig för vilken långsjal vi skulle ta … skulle det vara en röd eller en blå? Eller både och?

Det var tider det!

Och gemenskapen på Sjalbarn.se är något utöver det vanliga. Vi funderade på att vara med på någon av deras ”sjalträffar”, men det blev aldrig av (som så mycket annat). Men här kan ni i alla fall se några från ”Sjalbarnsgänget”!!!

En energikram till alla på Sjalbarn.se!!! Går gärna in på forumet och skriv något (man måste bli medlem, men det är det värt…). Jag har lämnat en glad hälsning!

/Mattias

Annonser

9 kommentarer

Filed under Uncategorized

9 responses to “Sjalbarnsgänget!!

 1. Idun med Älva Blåvinge (bärs i skogsnässele)

  Du vet väl att ALLA är välkomna på själträffar – oj, sjalträff menar jag ju. 😉
  Ett härligt gäng att byta recept med , jo jag ser att du är intresserad av brödbak och veggo-biffar.
  Vi kan ju ha en särkild träff för just DIG och din familj – där ni får vara i centrum och vi strålar energi till er – härlig glad sjalabarnaenergi. Den kan man leva på gott och väl vintern ut.

  gruppkram på dig!

  Idun med Älva Blåvinge (som faktiskt emellanåt kryper lite på golvet, men bara ibland)

 2. Dorro

  ÅÅÅÅ, jag VISSTE väl att du var en sjalpappa!

 3. Elin

  Hej Matte!
  Får jag kalla dig för Matte?

  Klart ni ska komma på träff hela familjen.
  Det är ju ett måste när man får liten bebis i familjen.
  Välkommen!

 4. Kalle

  Guuud vilket bra sajt tips. Tack!!!

  Men herre gud vad sjukt många olika sjalar de hade. Jätte svårt att välja ju. Min ”klumpe kloss” är tio månader och då undrar jag förstås om du har något tips på vad man ska välja för sjal.

 5. SöderBönan

  Hej igen Mattias,
  Igår på vår ”långkoksonsdag” kom din blogg upp som samtalsämne. Jag berättade att jag skrivit en kommentar och frågat om dina taknar kring ditt arbete, men inte fått svar är. Då hävdade en av ”tjejorna” att du inte svarat för att hela bloggen är på skämt och ”ironisk”. Jag blev naturligtvis upprörd och sa att det säkert kostar både tid och mycket pengar att ha en blogg (är inte så haj på det där med data) – så varför skulle någon låtsas?

  Jag tycker dina texter är så fulla av värme och ser alltid fram emot att läsa om dina ”tokigheter” på jobbet och med lille Vidar. Men jag blir lite orolig över de här ryktena. Mattias, har allt BARA VARIT EN STOR LÖGN??

 6. Kerstin

  Tack! för tipset om sjalbarnsgänget! Vilket forum! Så mycket fint, som tygblöjsträffarna i Göteborg.

  Du kanske kan engagera dig i gänget med lilla nya bebisen?

 7. Sol

  Men Mattias, naturligtvis! Du behöver inte berätta att du och din fru gillar att bära barn i sjal. Det är ju som sagt, helt enkelt bara självklart! VARFÖR ska man lägga barnet ifrån sig när man burit omkring på det i hela nio månader?? Här finns ju också en finfin chans för papporna att ”ta plats” och de får också ”rå om” sin unge!

  Speciella sjalar behöver verkligen inte köpas för dyra pengar i särskilda butiker – det går lika bra att använda svärmors avlagda linnegardiner! Eller handla på second hand!). Våra (dvs. svärmors) gardiner färgades i vackra kulörer (med växtfärger förstås) och vi gjorde tillsammans batikmönster på vissa av dem (liksom man gjorde på 70-talet).
  Om sjalarna förvaras tillsammans med torkad lavendel doftar de underbart! Våra sjalar blev så himla fina och användes ständigt och jämt.

  När barnet växer och blir tyngre är det bara att ”vända på steken” och bära dem på ryggen. I vårt fall bar den ena föräldern två barn (ett på bröstet+ett på ryggen), medan den andra bar det tredje barnet med valfri placering. När vår lille ”sladdis” sedan så plötsligt anlände till oss, bar ibland de äldre syskonen honom i sjalen. Så söta de var 🙂 *nostalgisk tår i ögat*

  Lycka till!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s