Min kärlek tål celluliter…

Kom hem igår från ett ascoolt brf-möte, sjukt peppad och positiv … ord som ”vintergrill på takaltanen”, ”trumfest på trappstädningen” och ”linolja till utemöblerna” surrade runt i mitt huvud och allt kändes så j***a nice!! Men när jag kom hem märkte jag att ”lilla frugan” hade mungiporna nere. Var trist energi i luften. Så vi gjorde som vi alltid gör när det känns så: vi lägger vår son Vidar extra tidigt för att få lite vuxentid…. och tid att ”kommunicera”. Kändes mycket bättre efteråt, men som vanligt var det saker jag inte riktigt fick ur mig. Som kom tillbaka i huvudet när jag skulle sova. Så jag skriver ner dem här i stället……

Jag har haft lite dåligt samvete under den här graviditeten. När min fru väntade vår son Vidar var jag med på alla barnmorskebesöken och jag  behöver ju inte beskriva för alla ”farsor” här i bloggosfären vilken fantastisk grej det är att dela ”gravid-resan”. Det är klart att jag är 110% engagerad den här gången också – hallå det är ju VÅRT barn! – men något blir annorlunda så här när man är ”veteran”. Det började med att min fru gick iväg till MVC utan att berätta för mig att hon hade en tid, vilket kändes som ett litet slag i ansiktet… Kände mig lite ledsen och arg över det. Som om det bara var HON som bar vårt barn, jag bär det ju lika mycket jag – fast i huvudet… Sen dess har jag känt mig lite ”utanför”.

Men idag! Wow… Fick lyssna med trätratten innan ”morskan” tog fram dopplern för att höra hjärtljuden. Som skenande hästar! Love it!!!! Känner mig så j***a superpepp inför förlossningen. Men jag märker att min fru pratar mer och mer om negativa upplevelser från förra gången, som att det gjorde ont, att att hon fick ”dödsångest” (lilla dramaqueen…) mot slutet av förlossningen, att hon blev ganska ”låg” när mjölken ”rann till”. Men jag förklarade för henne att smärtan kommer att föra henne närmare vårt barn! Det är en otroligt positiv kraft!!! Och att hon KAN hålla vårt barn vid liv med sin kropp!

Barnmorskan och jag fick superkontakt och vi var eniga om att min fru inte ska oroa sig. Det kanske inte är så himla bra för vårt barn om hon oroar sig hela tiden heller…

Sen kom det upp en lite känslig grej: Min fru har kanske ”unnat” sig lite för mycket den här gången… vågen pekar på 16 kilo plus… Knasfia!!! ”Morskan” ville iofs inte att vi skulle fokusera på det som är negativt, för dagens kvinnor lever ju med så skeva ideal så det är väl skönt att inte tänka så himmla mycket på vikt hela tiden….. där håller jag helt med ”morskan”!!

Men jag håller också med henne om att vägen tillbaka till den gamla, vältränade, lite ”läckrare” kroppen blir låååååång om man lägger på sig för mycket under graviditeten. Jag frågade ”morskan” om min frus celluliter kommer att försvinna om hon tränar ordentligt efter förlossningen, för hon har liksom fått helspejsade gropar på helt nya ställen av låren… men det är tyvärr inte säkert attt det blir så….;-(

 Vi hade ett öppet snack om det där på vägen hem och vi är HELT överens om att det nog är bäst om det blir  honungspomelo istället för smågodis nästa gång ”suget” sätter in…. Hon vet att jag är med henne i allt och jag ska hjälpa henne att göra det rätta valet nästa gång hon är frestad. Jag är inte så himla säker på att smågodis är helt nyttigt för bebisen i magen heller. Min fru skulle ju knappast ta droger/äta opastöriserad ost… Och egentligen är det ju inte så bra att fylla bebisen i magen med helt okända ämnen från gelehallon heller… som ”stabiliseringsmedel” …. ehhh ….. skulle inte tro det!!

Men en sak stod helt klart för min fru när vi hade snackat färdigt om det där med att ”ta hand om sig”: jag älskar henne för den hon är, nu och alltid…

*rodnar*

/Mattias

Annonser

18 kommentarer

Filed under Uncategorized

18 responses to “Min kärlek tål celluliter…

 1. Olof Den Halte O Lytte

  Ungen måste väl ändå få något stabilt under livet, varför inte från gelehallon?

 2. Malin

  De 16 kilona kan hon vara alldeles lugn över för de behöver man sen när amningen är igång och då ska hon se att de rasar med en hisnande fart och rentav kanske några extra på köpet!!!! Och cellutierna drar ihopa sig med hjälpen av raska barnvagnsprommenader med en cyklande storebror i tätten! Jag talar av egen erfarenhet! LYCKA TILL!:)

 3. Soffan

  Tänk om alla hade en så coachande kille som du! Gud så härligt att få en massa nyttigt stöd och pepp hemmavid inte bara på mvc så att lilla mamman håller sig i form. Ekologisk olivolja är lika bra som massageolja och hudkräm – och helt fritt från parabener och andra ”farligheter” som man inte vill ska tryckas in i porerna och nå den lilla bebben.
  Släng ut alla krämflaskor – ni kommer inte att sakna det!

 4. Hejapa

  visa henne och hela världen att din kärlek tål celluliter! Föreslå att ni gör en gipsavgjutning av hennes gravida kropp som ni kan ha i vardagsrummet! vad är vackrare än en gravid kvinnokropp?

 5. Lina

  Haha, så ”härliga” kommentarer. Förstår att du får massor med inspiration till kommande material när du läser dem.

 6. Dorro

  Din fru måste känna sig så trygg med dig som förlossningspartner!! Vad det nu än var som hände förra gången, som gör att hon känner oro och rädsla, så VET jag att ni kommer klara er igenom det här, tillsammans! Med dig bredvid som kan ”hålla huvudet kallt” när det drar ihop sig, påminna henne om att dyka ner i smärtan och uppleva den, den är bra, jobba MED smärtan! så behöver hon inte frestas till att ta till läskiga ”kemikalier” och annat gift (jag menar då alltså ”smärtlindring”). Tänk om alla födande kvinnor hade en sån som du vid sin sida!

 7. zorro

  Är den här bloggen nått företagsjippo?

 8. Amanda

  Om det här är ett skämt är det skitkul. Jag skrattar som fan! MEN om det av något skäl finns en snubbe som är som ”Mattias” på riktigt måste jag, som mamma, ung tjej, medmänniska bara säga: DU är en sån jävla douchebag.
  Men eftersom jag är lite optimistisk måste jag ändå tro att det här är ett sjukt roligt skämt.

 9. Hejjot

  Alltså, för att tala allvar, du gör så rätt. ALLA kvinnor kan ju känna sig tjocka och ”lite fula” under sin graviditet och då kan det ju kännas ”jätteskönigt” att ha den där känsliga men ändå bestämda mannen (tänk typ sådana som Ben Stiller brukar spela i sina filmer) vid sin sida. Det kan ju vara så superskönt att ha någon som ”rättar en” lite när man känner att man kanske gör nåt som skulle kunna vara lite ”fel”.

  Det är ju inte bara ni två nu längre, det finns ju också barn med i bilden och ibland måste man kanske vara lite hård för att alla ska ha det så bra som möjligt. Man måste våga ta kommandot även om det kan kännas jättejobbigt för alla inblandade.

  Stor ledarskapskram!

 10. R

  16 kilo är inte så farligt! Jag gick upp 23 kilo, men ammade snabbt ner 25 kilo på fyra månader. Oroa dig/er inte… ”Prepreggo-kroppen” kommer tillbaka med amning och långpromenader 🙂 Lycka till 😉

  • Hej R!

   Skönt att höra!! Ska verkligen peppa min fru med dina uppmuntrande ord …. i alla fall så fort hon börjar prata om den där ekologiska chokladen från Kajsa Warg!!! Den ligger bakom många ”extrakilon” …..

   /Mattias

 11. Marja

  Måste bara fråga. När jag läser din frus blogg förefaller det som om Vidar inte är hennes barn, men du nämner inget om det här. Hur ligger det till?

  • Hej Marja!

   Den där bloggen är en så kallad ”mockblogg”. det är alltså någon som utger sig för att vara min fru men som inte är det. Jag har mejlat henne och sagt att det känns obehagligt, och jag vet inte vad hon har för motiv egentligen. Jag är iaf jag – och det står jag för.

   /Mattias

 12. Insinuant detektiv

  Eller är det helt enkelt så att det blir för jobbigt med två bloggar 😉

 13. jj

  du och ”mjölkmannen” känns ganska lika. är ni samma person, eller finns ni överhuvudtaget?

 14. Jösses! Jag trodde för en stund att det här verkligen var en riktig blogg och tänkte sätta morgonkaffet i vrångstrupen. Men så här i efterhand så är det ju helt briljant. Skicklig balansgång i texten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s