Hälsopepp!!!

Idag när Louise kom till jobbet, väntade en liten överraskning på hennes skrivbord. Ett litet budskap ”från mig till henne” – fullmatat med omtanke!!! Hjälp till självhjälp, som man brukar säga. Ibland är en liten knuff i rätt riktning allt man behöver.

Jag tror jag vet någon som kommer gå hem idag med lite mer ”luft under vingarna”…..

Det här är vad hon fick:

*älskar att hjälpa andra*

/Mattias

Annonser

46 kommentarer

Filed under Uncategorized

46 responses to “Hälsopepp!!!

 1. Mamma mu

  *Dör lite mer*
  🙂

 2. f.d. "tjockis"

  Fan va taskigt! Om nån gjorde så mot mig skulle jag bli jätteledsen! Det är faktiskt viktigare att hon mår bra psykiskt än fysiskt! Försök sätta dig in i andra människors situation och känslor någon gång!!

 3. Anonomous

  Hade du gjort detsamma mot mig, så hade du fått så mycket stryk att du ångrat din egen födelse.

 4. Gunnar

  Stor respekt för ditt mod Mattias! Det är skönt att se att du vågar hjälpa dem som behöver det. Även om det bara är en liten knuff som behövs.

 5. avskum

  Du är ett avskum och jag hade nog fan anmält dig för allt jag hade kunnat… hade velat slå dig men detta är bättre

 6. viktor

  Bra tycker jag! Jag kan inte förstå att man alltid försöker hjälpa rökare, alkisar och knarkare att sluta med inte ”fetton”! Det är ju diskriminering.
  Om man känner en alkis är man ju ”oansvarig” om man inte hjälper. Men med tjockisar så skall man hålla tyst liksom!!! Helt sjukt. Du gjorde en superinsats. Nu vet jag ju inte hurpass tjock Louise är, men oavsett så var det bra gjort. Kanske skulle firman köpa henne en cykel.

 7. apone

  Nu är ju detta på skämt så man borde inte bli upprörd…

  Men hade du gjort detta på min arbetsplats hade du fått så mkt stryk så du inte hade kunnat gå.

  Du är ju fullkomligt i avsaknad av empati,

 8. Lina

  Jag tycker det är så himla gulligt att du bryr dig! Vill också ha en sån omtänksam kollega, gulledej!

 9. greenman

  Kan man inte tänka sig något program också om hon går ner i vikt, som att hon inte får någon löneförhöjning förrän hon tappat 10 kilo?

  Då skulle hon förstå hur ”viktigt” det är att personalen mår bra och hur mycket ni i ledningen bryr er om dem

 10. Dea

  Är rädd att Louise kan tycka att också denna idé ”håller låg nivå”. Bäst att du verkligen håller dig tillgänglig om hon vill prata.

 11. viktor

  Den där Apone verkar ball! Han inte bara hotar anonymt med stryk på bloggar (internet-hatet). Han gör det dessutom när han tror det är på skoj! Tycker Apone borde spöa han i John Cleese för han slog M. Palin med en fisk en gång. Så han inte kan gå.
  Jag tror Apone är en arg tjock billackerare som hade lågt blodsocker när han skrev sin ”kommentar”

  • apone

   Hej viktor,

   Nej Apone är ingen överviktig billackerare med lågt blodsocker. Däremot är han en normal utbildad människa som stör sig något fruktansvärt över folk med avsaknad av empati.

   Men erbjudandet står fast, hade någon gjort det den så kallade Mattias gjorde mot sin kollega hade en riktig lärlingalusing varit på plats. Det är klart över gränsen på trakasserier på arbetsplats.

   • viktor

    ”normal utbildad människa ” slår inte folk så de inte kan gå. och ”normal utbildad människa ” lackar inte ur på ironiska bloggar heller. Du är ju läskig på riktigt.

   • oskar

    Jag håller med dig Apone. Det Mattias utsatte Louise för var fel, men samtidigt gjorde han det ju av omtanke. Tänk om det slutar med att hon tackar honom. Då var det ju inte fel. En sak jag tycker att du ska lära dig av Mattias är att komma i bättre kontakt med dina känslor. Fråga dig själv varför du blir så arg. Ofta är det för att det man blir arg på påminner om någon sida hos sig själv man ogillar. Så nästa gång du blir upprörd, ta ett djupt andetag och rannsaka dig själv, innan du trycker på ”skicka”. Kram

 12. J

  Jag hoppas att dett är ett skämt. Annars har jag några bra tips på böcker till dig. Arbetsplatsmobbing är inte ok!

 13. Lola

  Det enda jag har att anmärka på är att du lagt t v å clementiner där. Det är en för mycket om du frågar mig!

 14. Maja

  Det jag kan tänka är att de där två ”saftiga frukterna” ser ut som att nån är lite tänd på Louise, och vill, tja, ”lägga an”. Är det så, Mattias? Jag kan inte vara ensam om att uppfatta såna vibbar i hela den här historien.

 15. Erik

  Är det bara jag som tycker att clementinerna ser ut som bröst?

 16. Andreas

  Jag tycker det var fint att lämna just två clementiner på skrivbordet. Mattias, om din psykologi fungerar kommer hon dela med sig (precis som du gjorde) och det hela leder förmodligen till en ganska fin fruktstund.

  Men varför köper du Maroc? Varken närproducerat eller kravmärkt vad jag vet. Är det så att vi ser den slarviga Mattias som tar genvägar under grönskande klimatvecka?

 17. På tiden att någon gjorde slag i saken! Annars kanske tjockisen skulle tro att det var okej att se ut så!

 18. Josefine

  Du är ju efterbliven.

 19. ”Man ska inte prata med fula (eller tjocka) människor. De kan få för sig att det är OK att se ut så”

 20. Puss

  Mattias, du har verkligen hjärtat *på rätta stället*

  Ratta på!

  *fnizz*

 21. Anon

  Men men men… din fru är ju tjock…
  Jag vet är det är fake, men engagerar mig ändå 😦

 22. Hej Anon!

  Om du tänker på den där bloggen där någon utger sig för att vara min fru, så kan jag berätta att det är en sk ”mockblogg”. Hon finns inte!! Hon bara ljuger!!

  Min riktiga fru är suuuper snygg (fast gravid just nu….)

  /Mattias

 23. Heja hälsopepp! Hela företaget kunde kanske ha en hälsopepptemavecka veckan efter nyår, så att alla kan se hur de kan ändra vanor och må bättre! Inte bara en bra start på året utan hela företaget skulle gynnas! Lycka till
  *kram*

 24. Andreas: man bugar! Inte f tänkte jag på att det inte var eko-clementiner. Mattias, har du någon bra förklaring? 😉
  Och hur går det med frun och graviditeten? Blir det fortfarande sös utan badkar, eller har ni hittat någon alternativ?
  Ser fram emot uppdatering!

 25. När sonen påpekar att det finns tjockisar ibland oss säger jag till honom att de vet säkert om det själva, men det var observant av honom att lägga märke till det. Lagom präktigt, änna.

 26. Magnus

  Hur hade du reagerat om jag hade lagt fram en bok om barnuppfostran på din plats?

  Lågt, ”matte”, lågt.

  Skämmes tamejfan.

  Men iom att du inte kan finnas på riktigt, tack för ännu ett fint skratt!

 27. Jag driver eget företag, och hade någon anställd till mig gjort sådär mot någon så hade jag bett denna att be om ursäkt och ta ledigt över dagen för att bry sig om sina egna problem istället. Detta tycker jag att du ska göra. Världen blir inte ljusare för att du påpekar att någon är tjock/överviktig. På arbetsplatsen kan det vara nog stressigt som det är.

  MVH//
  Micke

 28. apone

  Viktor – läskig på riktigt? För att jag tycker att folk som mobbar andra på en arbetsplats är lågtstående individer? Fast det är klart, med tanke på dina fördomar om överviktiga billackerare så förstår jag knappt varför jag svarar dig.

  Oskar – det kvittar om personen ifråga skulle tacka Mattias efteråt. Visst finns det ett spår av omtanke i det han gör – men att lägga ut det på en blogg till allmän beskådning? Nja, det om något visar på att ljuset kanske är tänt men att det inte är någon hemma hos Mattias.

  För övrigt skrämmer den här bloggen mig.

  • Messerschmitt

   ”För övrigt skrämmer den här bloggen mig.”

   Även fast du vet att den är ett genialt skämt?

   Du tillhör tydligen den kategorin av människor som inte förstår satir och ironi.

   Men fortsätt för all del att kommentera, för det är sådana som du som hjälper den här underbara bloggen att nå nya humoristiska höjder!

   Det är minst lika roligt att läsa alla idiotiska kommentarer som att läsa själva inläggen.

 29. anna

  Fy vilken hemsk människa du är!! Det är DU som har problem med att din kollega inte ser ut som DU anser att man ska se ut. Vad vet DU egentligen om henne och vad hon tänker och känner??? Skulle du känna dej lika nöjd om hon gick hem och tog livet av sig för att hon känner sig mobbad på jobbet??? DU är en mobbare, om du skulle ha vart snäll skulle du ha gått till väga på ett mer mänskligt sätt. Kankse dax att börja sopa framför egen dörr nu kanske, patetiskt att du anser dej vara så perfekt…. vilket jag kan lova att du inte är iom ditt enorma behov av att trycka ner andra för att höja dej själv!!! Men så elakt att du hänger ut din kollega på detta vis i din blogg. Hoppas att hon polisanmäler dej!!!!!

  //Anna

 30. Härligt att läsa att du agerar!!!

  Det finns så många som lider i det tysta. Folk man bryr sig om. Förmodligen har hon bara taskig självkännedom, och med din rappa och klockrena hjälp kan hon fixa biffen!

  De här negativa kommentarerna som jag läst här tycker jag är väldigt tråkiga. Varför tror de egentligen att Gud skapade vågen? Stå på dig Mattias.

  Superpepp!

 31. HAHAHAHAHA du är så j*vla rolig!!

 32. Linda

  Men folket – den här bloggen är ju så mkt fejk att det lyser om den. Sen om det är rolig fejk eller inte är en annan sak, men om man inte tycker det kan man ju alltid sluta läsa. Anar att ”Mattias” inte hade haft något jobb kvar om han gjorde sådana saker IRL (man kan ju hoppas det iaf). Kram på er!

 33. Inga

  Vore jag chef på din arbetsplats så fick du fan sparken, det där kallas mobbing. När vuxna inte klarar av att ge fan i att mobbas, hur skall då ungar kunna ge sjutton i det. Din son blir nog en riktig mobbare när han blir stor. Tänk om han blir fet… Du verkar sakna både empati och sympati. Borde kanske skicka dig på en charm kurs utav något slag. Bättre överviktig än skitviktig. Eller tjockskallig som du och många med dig verkar. Fy fan!

 34. Okej, det finns två alternativ här; Antingen är det sådan här du är på riktigt, och då måste du ju vara olidlig! Eller alternativ två, som jag naturligtvis hoppas och tror på; Du är världens skönaste människa med ett unikt sinne för ironi. Snälla, säg att jag har rätt 😉

 35. ..men vad gör apelsinerna där…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s