Den nya Sanna

Oj det här blir också ett snabbt skrivet inlägg. Har ett storbak på gång & Vidarpojken är i badet…

Men min son Vidar började på dagis idag (vi börjar alltid lite ”mjukt” efter loven, så de första två veckorna får han gå mellan 9 och 13.30) och det var dags att träffa den ”nya Sanna”. Favvofröken Sanna ska sluta och nu var det dags för hennes ersättare att bekanta sig med barnen. Och ja … vad ska man säga … hon heter Sussi.

Fick inget vidare intryck av henne. Tror hon röker, vilket känns trist. Hon hade trista kläder, liksom bara vanliga. Var lite stressad eftersom hon ”skulle med pendeln”. Innan hade hon jobbat på ett dagis i Huddinge. Tycker det känns motigt att föra in en sån person i Vidarpojkens liv. Var är glädjen? Var är den positiva attityden? Det verkade som om det här bara var ”ett vanligt jobb” för henne. Men hallå, vill jag ropa – det är min sons liv du pratar om!!!  Kom igen nu!! Upp med mungiporna liksom …

Känns riktigt trist. Men snart är det föräldramöte igen, och då j***ar ska jag engagera mig. Känner dagispepp!! Arg dagispepp!!!

/Mattias

Annonser

41 kommentarer

Filed under Uncategorized

41 responses to “Den nya Sanna

 1. Maria

  Oj, låter ni Vidar vara uppe så sent en vardag?

  • Hej Maria!

   Ha ha!!! Nej, verkligen inte. jag skrev inlägget vid kl 19, men glömde publicera det. Vidarpojken går aldrig och lägger sig efter 19.30 …. om det inte är ”da’n före da’n” förstås….

   /Mattias

 2. Jonas Malmborg

  Men Mattias, nu blir jag faktiskt lite besviken. Som rättrogen söderbo borde du hålla dig för god för att tala så nedlåtande om människor från förorten. Det skiner liksom igenom att du ser ned på henne eftersom hon bor söder om Söder, röker cigaretter (vilket du bara antar) och inte spritter av nyfikenhet. Alltså, ge tjejen en chans — hon kanske är osäker, nervös, obekväm. Jag tycker mig kunna ana en viss överklass-attityd. Du tror tydligen att du är bättre än alla andra. Väldigt tråkigt, tycker jag. Hittills har jag läst bloggen med stor behållning eftersom jag sett dig som en förebild. En role model. Men nu, Mattias, jag vet inte…

 3. Boklisa

  Lämnar du Vidar ensam i badet? Nu vet jag inte vad jag ska tro om dig och ditt föräldraskap.
  *fundersam*

  • Hej Boklisa!

   Du behöver inte oroa dig!!! Jag ser rakt in i badrummet från köket där jag brukar skriva (nära surdegen oxå!!). Dessutom brukar Vidarpojken och jag ha vår ”gissa frukten-lek” när han badar. Jag ropar en frukt (t.e.x. ”sweetie!!” och sen måsta han ropa en ny frukt innan jag hunit räkna till tio … t.e.x. ”drakfrukt!” o.s.v……)

   /Mattias

   • TågetJaTack

    Mattias,
    ”Bra” idé det där med ”fruktleken” det tar jag till mig.
    ”MEN” tänkte just på detta med ”frukt”, du har tidigare berättat att du ”gör ordning” lite HonungsPomelo till familjen när sötsuget sätter in och nu verkar det som att du lär Vidarpojken frukter som ”Sweetie” och ”Drakfrukt”? Var köper du dina ekologiska och närproducerade Pomelos, Sweetes och drakfrukter? Håller med om att de är spännande och goda frukter men avstår ”såklart” då de har färdats från Kina och Sydostasien.
    Tacksam för ”tips” kring detta.
    I övrigt tycker jag du är härligt inspirerande!
    ”EnergiKramiz”

   • Hej TågetJaTack!

    Jag vet… men ibland måste man få ”synda” lite… Bara det inte sker mer än en gång i månaden tycker jag det är ok. Försöker klimatkompensera genom att inte äta kött alls den veckan ….

    *ler busigt*

    /Mattias

 4. calle

  Mattias

  Förstår precis hur du känner och menar. Det är viktigt att man känner att personalen engagerar sig i barnen.

  En annan viktig sak är ju samlivet i ett förhållande. Har du formulerat några tankar kring din syn på det nu inför att ni får ett barn till? Vi skall också snart få ett barn nr två, och jag vill ju inte riktigt ha samma nedgång i sexlivet som efter första barnet. Jag upplevde då att min fru hade mycket liten förståelse för min situation. Du kanske kan komma med lite ”pepp”?

 5. Professorn

  Ja stackars dig känner jag. Det är såååå trist när dagispersonalen har ”vanliga” kläder. Det blir ingen inspiration för barnen alls. Och jag tycker faktiskt man kan kräva att personalen är glada runt våra barn. Jag vill inte höra från mina barn att dom inte vill gå dit för att fröknarna är trista.

  Energikram!

 6. Hansel

  En grej du kan göra Mattias.. Med fröken då.
  Det är att skänka henne lite av din frus kläder. Eller ännu bättre, ta med frun till dagiset och då kan hon vara så fint klädd som du vill att dagisfröken ska vara. Det är en riktig ”pepp”. Sedan kan ju ni föräldrar som har barnen på dagis alltid vara glada inspirationskällor när ni lämnar o hämtar barnen på dagis!

  // Hanselbob

 7. Det är nog inte Sussis ”fel” att hon är som hon är. Jag tror att du kan ”få fason” på henne med lite tydliga direktiv och en ”guidande hand”.

  ”Söderkänsla” är inget man föds till det är något man blir.

 8. Sara

  Trist attityd av Sussi! Du kanske kan köpa henne ett paket nikotinplåster?

  Ang blöjor nu när ni ska få tillökning i familjen (grattis); har ni funderat på att lära den lilla att uträtta sina behov direkt i handfatet eller över toaletten enligt EC-metoden. Du kanske redan skrivit om det tidigare?

 9. viktor

  Byt dagis. Vi valde ett dagis utifrån tre kriterier.
  Personalen är bland det viktigaste tycker jag.

  1. Ekologisk mat.
  2. Genusperspektiv på allt
  3. all personal (undantaget vikarier) boende på söder.

  Vi är jättenöjda även om vår son ibland lekt med bilar när vi kommit dit *ryyys*. Vi skall försöka få dem att antingen ha bara rosa bilar men helst inga bilar alls.

 10. Men din jävla nolla, hur fan ser du ut i cykelhjälm? I ditt fula jävla skägg (fläjvär säjvär)? Vad vet du om stil? Hoppas Sussi tar ut sitt söderhat över Vidar, ger honom en hard time.

 11. glenn spove

  detta är en höjdarsida som jag ofta kollar in, här i göteborg skulle du trivas i majorna..haha!

  ps. hälsa kjell léven. ds

 12. Gunnar

  Fast jag måste säga att det ibland känns som det bor lite väl många ”vanliga” människor i Majorna. Har jag förstått det rätt är det fortfarande många som typ arbetar på fabriker (*ryyys*) som bor här. Söder kändes mycket mer homogent, tryggt och ”medvetet”. *Längtar tillbaka…*

 13. Filmstjärnan

  Bada? Tänk på att det går åt mycket vatten att fylla ett badkar!

 14. Andreas

  Mattias, bli inte för besviken om du inte kan påverka personalsammansättningen.

  På vårt tidigare dagis var det en kvinna som målade naglarna och hade läppstift. Vi var flera som inte gillade detta men det var stört omöjlig att göra någonting åt. Då bestämde vi oss för att byta och nu går Slöja på ett utedagis, det är hur bra som helst!!!

  Vi försöker se varje förändring som en gåva, även om det kan vara lite jobbigt med ”neggiga” personer.

  Stå på dig

 15. Ida

  Om du vore en mer engagerad förälder hade du undvikit ordet dagis. Dagis var en institution som försvann i och med att det vi nu kallar förskolan faktiskt fick en egen läroplan år 1998. Känns tråkigt att du har så lite kunskap kring denna viktiga instans som blir uppstart till Vidarpojkens framtida skolgång. Skämmes!

 16. ubbe

  Detta är ju förfärligt…. hon röker, på sin fritid, uuh, fyyy. Dessutom:fula, oinspirerande kläder! Vilken styggelse- straffbart? Borde nog vara så. Som om detta inte var nog, troligen är hon från—HUDDINGE!!!! Kan det bli mycket värre? Nej, i vårt reservat värnar vi om varandra och vill vara med jämlikar. Alla andra bör (ska) hålla sig på sin kant, menar mattan. Hörs

 17. Kenny

  Blir alldeles matt… vilken humor!:)

 18. Nadine

  Ja, du Mattias, det är inte lätt att göra rätt eller hur?

 19. Elin

  Ha ha, den här bloggen var ju jätterolig att läsa! Du är verkligen duktig på att skapa en bloggfigur som på alla sätt personifierar fördomarna om en riktigt ”bajsnödig”, osäker, söderkarraktär (Observerar fördomarna om då de flesta på söder är riktigt sköna människor. Som de är på de flesta ställen). Keep up the good work så kanske du snart kan ge ut din rollfigur i serieformat 🙂

  • Maja

   Ta inte i så du spränger dig, Elin.

   • Elin

    Maja, var verkligen menat som en ärlig komplimang till personen bakom bloggen. Flera bloggar (bloggkommentatorerna, Signe Siemsen mfl.) som tipsat om denna fenomenalt roliga blogg. Så tittade in och kan bara hålla med.
    Ha en fin dag 🙂

 20. Sofie

  Du är avslöjad! Förstår inte att folk tar dig på allvar. Det finns ingen Mattias Nilsén på Södermalm i den åldern, du kan inte ta kritik dvs. du kan inte argumentera. Du säger att ”jag är bara ärlig” m.m m.m men du kan inte stå för dina åsikter och argumentera emot! Du är så fake 😀 Dock måste jag berömma dig för att du är så inlevelserik, du skulle kunna bli en riktigt stor skribent, för du är väldigt duktig på det. Fast du är inte speciellt bra på att skriva trovärdigt! Jag längtar tills jag får veta vem du är 😀 det är stort att du lyckats hålla det hemligt vem du är..
  Säger bara som så att om ”Södermattias” hade funnits så hade du kunnat stå för dina åsikter 🙂 Puuuuuuss

 21. Etnokrati åt söder!

  Tänkte att lille Vidar borde ha en pepplåt.
  Vad sägs om denna?
  [audio src="http://www.blasippansforlag.se/musik/2_Vi_ar_pa_gang_nu_hiphop_version.mp3" /]
  Och för att skruva det tre varv till; hipphoppversionen…

 22. lea

  jag väntar spänt på en rapport från föräldramötet!

 23. Elin

  Dina målande blogginlägg är klockrena. Nu ser jag framemot att höra vad som hände på föräldramötet. Kom det några icke tänkande vanliga människor kanske? Eller än värre någon från lokala pizzerian i Haninge som har sin dotter Melissa på samma avdelning som Vidarpojken? Fast varför skulle ett modernt dagis på Söder locka till sig sådana?

 24. Anonym

  Är du på riktigt?

 25. *skrattar så mycket att jag nästan dreglar * Jag ba älskar din blogg
  // Peppande hammarbyare .

 26. Skorpmor

  Jag känner så med dej och din familj!! Man är såå himla utlämnad åt fröknarna på dagis…jag menar dom ska ju finnas som bra förebilder och fylla våra barn med kärlek och pepp…tyvärr är det inte alltid så…Suuuck!! Energikram!!/Skorpmor…

 27. men…vad är ”vanliga” kläder? och hur tycker du att vi förskolepersonal bör vara klädda. asch..jag som går i jeans och tisha (dock rättså ball från levis) och känner mig glad och cool men framförallt är jag där för barnen.
  Hmm..imorgon bör jag ha på mig vaddå för att få lite pluspoäng från papporna.
  ps. är södermalmstjej och jobbar på södermalmsförskola. röker ej. alltid glad.

 28. *fnissar dessutom åt Hubbes inlägg* ja, ibland är vi svenskar lite inrutade i våra liv, och HJÄLP om det skulle ske ngt annorlunda.

 29. Mary

  Om du visste hur mycket personalen vet om föräldrarna, barnen berättar mycket roligt…och sen står de där och man biter sig i tungan för att inte börja garva…

 30. Sussi

  Å, det är nog bäst att jag går och shoppar lite nya kläder till jobbet. Vi inom barnomsorgen tjänar ju så bra så vi har ju råd att köpa snygga och otrista kläder. Att Vidarpojken och hans kompisar snorar och kladdar ner mina nya kläder gör inget, det är ju bara att köpa nytt.

 31. Hej

  Jag är ”dagisfröken”, nåja lärare för yngre åldrar…
  jobbar i vart fall på dagis/förskola.och jag har äntligen funnit användning för alla storblommiga och färgglada förklädesklänningar från 50-70tal som jag köpt på mig på loppisar. Jag tycker det blir lite roligare om man ser lite roligare ut. =)
  skulle helst vilja ha nån slags snickarklänning, så jag får väl sy en. Med stora fickor och hällor till verktyg och sånt som jag använder på jobbet. =)

  Lovisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s