Det är så skönt att bo på Söder ….

… där grannarna verkligen bryr sig om varandra och engagerar sig i sin närmiljö. Såg den här lappen i vår trappuppgång idag och blev såååå glad. Det här är vad jag kallar grannsamverkan & omtanke….

Snart gemensam vindsstädning med vintergrill på gården!!! Sjukt härligt!!

/Mattias

Annonser

57 kommentarer

Filed under Uncategorized

57 responses to “Det är så skönt att bo på Söder ….

 1. Det jag gillar bäst med anslaget är greppet att vara FÖRUTSEENDE. Jag menar, nu kan alla börja jobba mentalt, och bli prima ”avstampare” när det grisar till sig.

 2. BlondinBjörne

  Ack, ack dessa mentalt på en femårings nivå lappskrivare, något fegare får man leta efter. Varför inte ha en vakt vid porten som tvingar folk att borsta av skorna innan man går in?

  ”Gestapopepp”

 3. håller med blondinbjörne totalt! Gestapopepp! 😀

 4. Hansel

  Ha en under…. Gillar inte att folk ska klanka på renlighet. Det är ju A och O i vårat samhälle. Det ska bara skötas. Lappar är till för att läsas!

  // H-pepp

 5. Herr Behrens

  Tycker att det är jättefånigt och överdiplomatiskt att linda in budskapet i att man besparar sina egna hallgolv från smuts. När det i själva verket handlar om att de präktiga människorna som sopar entrén helt ideellt tydligen har tröttnat när det inneburit mer jobb än vanligt pga den bistra väderleken. Ta in i en städfirma så slipper ni så här fåniga meddelanden!

  • Maja

   *städfirmepepp* Då kan ni tom BAJSA i trappuppgången, har du tänkt på det Mattias?!

   • Dajja

    Hej Maja,

    Företeelsen är inte ovanlig på Söder. Själv bor jag i SoFo (c) sen ett år tillbaka och uträttar alla mina behov i trapphuset. Även den gången jag hade vinterkräksjukan. Men då gjorde jag det i brevlådan, hos min granne som är vänsterpartist (han fick ju skylla sig själv så att säga).

    *liberalpepp*

 6. Markus

  ”Gestapopepp”
  Gubbkluckar av skratt. Dagens syreinjektion.

 7. Sergio

  Orden ”grisiga” och ”grisig” bör undvikas i tal och skrift numera eftersom det kan väcka anstöt. Grisen anses oren i vissa kulturer och att säga åt någon att denne har grisiga skor eller är grisig om händerna kan uppfattas som kränkande. Tänk på det.

 8. Glenn-Urban

  …trappen… trappan heter det.

  ”rättstavningspepp”

 9. Maria

  Jag såg en ”snarlik” lapp i en portuppgång i ”Solna” i söndags, inte så unikt för ”Söderandan” enligt min mening. Fast det där med ”vintergrill” låter ju supermysigt! *avis*

 10. spettan

  ”under”-pepp

 11. Sköna lirarn

  Nja du Maria… jag vet inte om en lapp i Solna riktigt kan jämföras med en lapp på Söder… vad gäller ”Söderandan” alltså. På Söder ”vet” man ju att lappen skrivits av en supermysig person som ”tänker på allas bästa”. I Solna kan den ju ha skrivits av någon som bara vill ”gnälla” eller ”söka uppmärksamhet” för att kompensera för sitt ”torftiga liv”.
  *Människokännedomspepp*

 12. MrArboc

  Det är ju bara tråkigt att vissa grannarna inte tänker själva innan någon vänlig själ påminner dem på det här sättet.

  De kanske är nyinflyttade från förorten?

 13. underbar blogg, känns verkligen som taget direkt ut verkligeheten

 14. gisela

  Jo jag undrar, jag ska flytta till söder snart. Har äntligen lyckats få tag på en liten harmonisk lya på bondegatan. Bondens markand runt hörnet, kan det bli bättre. Nu undrar jag lite över hur det är att bo på söder och hur man ska bete sig. Har du tips? Man vill ju liksom tvätta ur förorten och passa in.Du kommer ju från strängnäs men är så mycket härligt söder man kan bli nu.

  • Herr Behrens

   Läs bloggen under andakt och djupaste koncentration så har du svaret.

   PS. Glöm inte att du är fr o m nu hejar på Hammarby IF. Sportintresserad eller inte… Det är inkörsporten kan man säga. .DS

 15. Jag har nu suttit och läst igenom din blogg i någon timme och jag blir mer och mer upprörd för varje inlägg jag läser.
  Jag högaktar din kärleksfulla inställning till din familj, ditt varma omhuldande förhållande till fru och barn.
  Men.
  Jag förstår inte hur du har magen att ens skriva ordet ”Eko” eller ”Grön”.
  Stanna upp och titta dig omkring! Du bor i Sveriges svar på helvetet. Du har (kanske omedvetet) fallit för Patriarkens och kapitalismens lögn om att konsumtion är bra. Du låter andra jobba och slita för att du skall ”köpa” mat och andra konsumtions”prylar” för dina dyrt förvärvade slantar.

  Nejdu Mattias, hade du verkligen brytt dig om din kropp, din hälsa, dina närmaste och miljön så skulle du bo som jag.
  På landet, med höns, några grisar, några getter och ett par kor och egen organisk odling av grödor.

  Skäms!

 16. Ha ha…underbart! 🙂

 17. Andreas

  Jag har satt upp en massa lappar på min arbetsplats att jag inte vill höra en massa gnäll och att jag vill ha en lagom skitig nivå i köket.

  Jag blir jätteledsen då det är uppdiskat och tråkigt då jag kommer dit till eftermiddagsfikat, man vill ju kunna slappna av i en lugn och avstressad miljö!!!

  Det har blivit flera ”sköna” lappar under åren och nu äntligen har folk börjat uppskatta fikastunderna.

  Det ska nämnas att jag hela tiden har haft chefens stöd i detta, annars hade det aldrig funkat.

  /A

 18. Malin

  Men vad står det längst ner? ”Ha en under senvinter (…)”
  Det kanske är så man säger om man bor på söder. Här i södern uttrycker vi oss annorlunda.
  /Malin

 19. Anna

  ehm.. är det ingen som kommenterar här som fattar att den här bloggen inte är riktig?

 20. irme

  What a ”favvo”: Sanna Lundell – ute & ”bikar”!

  http://www.mama.nu/blogg/sannas-blogg/

  • Hanna

   Hoho, det där fick mig verkligen att undra vad som är på riktigt! Jag börjar känna mig som att jag endast existerar som en hjärna i en näringslösning.

 21. Jag tycker inte alls att den här bloggen är rolig, den är feg. Att inte våga stå för vad man tycker är rätt och fel. Att krypa in bakom ironi och förlöjliga människor som gör sitt bästa för en bättre värld.

 22. Karolina

  Nu när det börjar ”dra ihop sig” för er vill jag tipsa om det här:

  http://blogg.aftonbladet.se/partyface/2009/08/vantande-vackra-magar-och-webpremiar

  Konstnären skriver ”Som vurmare av alternativa ickereligiösa ceremonier tycker jag att varje gravid kvinna borde unna sig en magmålningsfest innan de föder!!!”

  Det vill jag verkligen hålla med om. *utropsteckenspepp*

  Kan du inte se Vidars glädjestrålande ansikte framför dig när han får vara med och måla vackra symboler på ”mammas mage”?

 23. Jeanna

  Mattias!
  Jag måste få berätta hur vi har fixat till det i föreningen där jag bor, ge ett litet tips så att säga:) Vi har gjort så att vi satt upp skoställ och hatthylla vid porten så att alla kan klä av och på sig där, alla får ha tofflor och andra mjuka inneskor att byta till. Trapphuset har blivit till ett stort gemensamt vardagsrum *kollektivkänsla*! Vi har satt upp gardiner, blommor i fönstren och lagt mattor som tar bort ekot!

  Har ju läst att Vidar snart ska börja skolan men vill tipsa för framtiden 🙂 om Ur och skur dagis, mina sötnosar går på det och idag kom den yngsta hem med en gren som hon sa var ”helig”:) viktigt för barnen att lära sig om naturen! ”avatarpepp”

 24. Hanna

  Men hur har de tänkt här? Lite natur i trapphuset har väl ingen dött av heller.

  • Andreas

   Fast tänk dig att alla lägenheter uppgraderas ett rum; typ en vanlig 1:a blir en 2:a med stort vardagsrum. Låter ju helskönt. Tänk tvättstugan som spa, värmer inte det?

 25. Hej kära blogg-kompis… jag sänder dig en ”Award”. Lite krystat, lite pinsamt… men va fan, det är du värd kära Mattias…. 😉 Läs mer här: http://isabelwaland.blogspot.com/2010/02/jag-har-fatt-en-award.html

 26. jag önskar att jag också bodde på söder…

 27. Varför inte börja med ett strukturerat mätbart hälsoarbete för alla elever i skolan?

  http://fms-gotland.blogspot.com/

  Mvh

  Lennart Bladh
  Svenska Instituet FMS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s