Trist & skrämmande av Axel Schulman ….

 Det har varit fullt upp på jobbet, informationsmöten för alla olika skolor (säger bara ”beslutsångest”!!) ny termin på Vidarpojkens barnyoga, ”vuxenmys” med min fru (*mmmmmm*), råsköna stunder med ”surdegsgänget” …. ja ni fattar!! Tiden går fort när man har roligt om man säger så!!

Men idag när jag satte mig framför datorn snubblade jag över nåt som gjorde mig ledsen och lite arg. Jag brukar inte ha synpunkter på hur andra lever sina liv. Tycker alla ska få göra som de vill, bara de inte skadar andra (eller miljön…).

Men när jag ser sånt här blir jag bara ledsen.

Först, när Axel Schulman blev känd, styckte jag han var lite oseriös och elak. Men sen när han hade sitt sommarprogram, ändrade jag mig!! Han verkade vara en fin kille, som var kär i sin fru och som verkligen ville ”rå om” sin familj ….. Men nu vet jag inte vad jag ska tro.

För om man älskar sitt barn gör man helt enkelt inte så här. Jag tycker inte att barn ska få konfronteras med sprit förrän de är 18 och har åldern inne. Kanske är det klippt för den här ungen, jag vet inte…. men jag hoppas hon får ett bra liv till slut.

Synd att vissa inte verkar kunna hantera att vara ”kändis” och tar till sprit & droger. Här hemma hos ”Nilsénarna” dricks det ingenting just nu när min fru har en ”bulle i ugnen”. I vanliga fall dricker vi bara ett glas vin till ostbrickan när Vidarpojken gått och lagt sig. Visst händer det att jag går ut med ”grabbarna” och blir lite busig …. men det blir mer och mer sällan. Och när jag gör det, ser jag till att gå upp innan Vidarpojken och borstar tänderna, så han ska slippa behöva uppleva hur pappa ”luktar öl”.

Tror att Axel Schulmann är en ganska osäker kille innerst inne. Skulle egentligen vilja ge honom en kram och/eller en sjukt inspirerande föreläsning, typ som den Al Gore höll om miljön fast om sunda värderingar när man fått barn ….

*tänker på dig Axel*

/Mattias

Annonser

66 kommentarer

Filed under Uncategorized

66 responses to “Trist & skrämmande av Axel Schulman ….

 1. tycker det känns lite förortsmässigt med drinkvagn. Såå 1990, typ.

 2. Hansel

  Ge Alex en mungiga.. Så kan han spela på den när begäret kryper på!

  ”begärpepp”

 3. Jinx

  Mattias, har du dyslexi? Det är inget att skämmas för. Det finns jättemånga ordblinda som lever värdiga liv!!!

 4. Muahahaahaa… du skriver Axel istället för Alex.. ojojoj.. det tårar sig i ögonen. Jag kan inte sluta skratta… du är såå rolig! uuuuaaaahahahahaaaaaa…! Och så driver du så härligt med ”prettosöderborna”… aaahahahahaaaaa! (hoppas sarkasmen lyser igenom)

 5. ska man inte vänja barnen med alkohol i tidig ålder så det inte blir en chock när dom väl upptäcker den världen?

 6. BlondinBjörne

  Å nä, nu är du helt fel ute Mattias, ”Man ska böja det som krokigt skall bli” heter det.

  ”drinkarpepp”

 7. C

  Är det inte värre att han inte gladdes åt sitt barn i början och att han inte ville ha en flicka?

 8. Markus

  ”… men det blir mer och mer sällan.”
  Bra.

 9. Sussie

  Hmmm… Mycket intressant. Jag tillhor skaran som ar overtygad om att denna blogg ar en parodi (fantastisk sadan!) och min tes har lange varit att det var sjalvaste Alex Schulman som lag bakom den. Vet inte vad jag ska tro nu..

 10. Nymne

  Hej Mattias,
  vet du vad jag tycker är så härligt med din blogg? Att här kan man diskutera värderingar på ett positivt sätt, med respekt för allas frihet. På många andra ställen på ”nätet” blir det ju lätt smutskastning. Jag tycker att det är bra att du tog upp ”Alex” blogg, får jag tror det är många här som inte trodde sådant ens förekom!!
  Alltså, *värderingspepp*, som du skulle sagt! Det är viktigt att veta var man står. För att bidra med någonting positivt, så kan jag rekommendera en annan varm och härlig söderperonlighet: http://www.kattisoco.se/Blogg/Kattis-blogg/?id=286&Page=1
  Kattis har en så härligt positiv inställning (se speciellt inläggen från 29/1 och 25/1) och riktigt sunda värderingar (tänker speciellt på inlägget från den 2/2). En sådan ”tjej” som gör söder till det härliga stället det är.

  ps, hennes tidning, http://www.kattisoco.se/, har också en massa viktiga (Månadens medmänniska tex) och mysiga inslag, men samtidigt ryggar inte för det ”tunga” i livet. Allt med en positiv attityd förstås!!

 11. Johanna

  Men, får man inte ens ha vinflaskor framme bara för att man har barn? Eller är du ironisk..?

  • Hej Johanna!

   Nej, jag är verkligen inte ironisk. Det här är allvarliga saker. Och nej, jag tycker inte man ska ha vin, sprit och/eller droger framme när det finns barn i närheten, eftersom jag älskar min son ….. Varför tycker du det är viktigt att dina barn ser dig bli påverkad av alkohol och/eller droger??!!

   /Mattias

  • Elvira

   Mattias är helt ”superklok”
   Barn kan få lust till alkohol bara genom att känna lukten och därmed bli alkoholister. Vi som är ”seriösa” föräldrar vill väl skydda de små ”liven” eller hur Johanna.

   Axel och hans ”bror” Knut , ”bröderna Kardan” som vi brukar kalla dem, borde nog känna mer ”inåt” och reflektera över ett och annat.

   ”Kärlekspepp”

 12. Maria

  Mattias, stor *Al Gore-to-Al Schulman-pepp* till dig!

 13. Johan

  Bra jobbat, Axel!

 14. Pingback: Top Posts — WordPress.com

 15. Andreas

  Det är knepigt det där med droger och småbarn. Jag tycker det är fint att du försöker dölja det med tandkräm och att du har minskat på din konsumtion. Själv dricker jag gärna inför mina barn, men det är kanske inte så bra.

 16. Pingback: jardenberg kommenterar – 2010-02-05 | jardenberg unedited

 17. David G

  Jag håller verkligen med. Om man har lite stil ställer man inte en såpass sunkig whisky som Famous Grouse i första raden.

 18. Åh, så hemsta att vara ironisk och göra sig lustig över barn och alkohol. Inte alls OK.

 19. Milde tid – om folk bara hade en något mera avslappnad attityd till alkohol, så skulle det heller inte vara en så stor grej. Har själv fyra snart vuxna döttrar – ingen dricker, röker eller använder droger – men nog sjutton har vi druckit vin hemma till middagen. Det handlar inte om att försöka låtsas att sprit och alkohol inte finns – det handlar om att föregå med gott exempel och inte överdriva dess användning. Självklart ska man undvika att bli full – med eller utan barn i närheten! Såna här pekpinnar är bara löjliga.

  • Karolina

   Som inte dricker, röker eller använder droger – som du vet om! Självklart är det så att alla som älskar sina barn slutar dricka i samma sekund som de får ”plus på stickan”.

   *vit jul-pepp*

  • Elvira

   Där hade du nog tur, att alla fyra blev så avskräckta av ert drickande att de nu avstår!

   ”nykterhetspepp” till dig ”synpunkten”

  • Dajja

   Hej synpunkten,

   Det är ”tråkigt” att du döljer ditt eget missbruk genom att försöka hävda att du inte ser när dina egna barn missbrukar. Jag önskar att jag kunde ”vara hos dig” och krama dig hårt till dess att allt ”det onda” skulle försvinna. Men så länge tårarna inte tillåts rulla nedför dina fyllekinder får du leva i förnekan.

   Istället för att ta fram en flaska ”bubbel” när man vill fira, kan man ”lyxa till” sodastream ”bubblet” med lite citron och lime. Och vad passar inte bättre till om inte riktigt surdegsbröd på havrekli med mjölksyrad rödkål till! Mumsfilibabba säger jag bara!

   *nykterhetspepp*

  • Elvira

   ”fyllekinder” sa Bull….
   ”tomtemaskpepp”

 20. Kalle

  Fan vad löjligt skrivet. Han skrev ju det som skämt. Vet du inte hur Schulman bröderna fungerar eller? Och han heter inte Axel. Idiot!

 21. greg

  lägg av så rubbad och löjlig du är jävla idiot……lär dig stava ditt as

  • Hej Greg!

   Känns lite obehagligt med den sortens kommentarer…. hoppas du lär dig att acceptera andra som de är nån dag…

   *kram*

   /Mattias

   • Dajja

    Hej Mattias,

    Jag tyckte ditt moralinlägg var välformulerat och tar upp ett väldigt aktuellt problem i vår vardag.

    Eftersom jag själv har en väldigt strikt syn på barns exponering av alkhol och information relaterad till alkohol har jag kommit fram till ett antal regler:
    1) Man pratar aldrig om alkohol när barn är närvarande. Om man dock måste prata (borde vara böter på det) så använder man ordet ”vuxensaft”.
    2) Om man av misstag råkar gå förbi ett systembolag (alla som bryr sig om sina barn planerar promenad så att man undviker systembolag) ska man säga att det är en affär för personer som kommer från Huddinge eller Aspudden.

    En vuxen som bryr sig och är seriös förstår att det finns fler regler. Oftast gäller det bara att använda ”sunt förnuft” och vad som rimmar med ”söderandan”.

    Kramis

   • Hej Dajja!

    ”Word!!!”

    /Mattias

 22. Muffins-Mormor

  Själv har jag goda erfarenheter av barn och alkohol, narkotika tycker jag däremot är förkastligt. Mitt barnbarn som förresten också heter Mattias (det är väl ditt ”riktiga” namn?) fick dricka rött vin redan i ett- och- ett-halvt-års-åldern (o så trassligt skrivet det blev!) och det har fungerat över förväntan: Som tonåring mår han dåligt av blotta åsynen av alkohol, han bleknar och lämnar rummet då Morfar och jag öppnar lördagens lilla njutning: en flaska årgångsvin till fiskpanetterna. Det tycker Morfar Bertil och jag är bra, då vi gärna har en stund för oss själva mitt i all barnpassning, om man nu kan tala om barnpassning när pojken är arton år fyllda, men ja, ni förstår säkert vad jag menar. Pojken brukar gå ut och ”roa sig själv” en stund, eller möjligen med några kamrater som han lärt känna ute i vimlet. Sedan återvänder han så munter (och nykter notabene) någon gång under natten. (Vi ger honom alltid en slant att använda som han själv behagar.) Jaja, detta var några ord från en något ”äldre” användare av internet, jag förstår på ert språk att ni mestadels är ungdomar som yttrar sig på den här s.k. bloggen. Och ni får ursäkta en äldre dam om det blev en smula ”pladdrigt.”

 23. Stefan

  Hej Mattias!

  Läste en intressant artikel om hemundervisning. Hur ställer du dig till det?

  http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6528238.ab

  Vänligen,

  Stefan

 24. Cecilia

  Du är avslöjad! Det är Alex Shulman som driver den här bloggen!!! Jag visste det!

 25. bagismamma

  Nu blir jag besviken, Mattias – när du vänder blickarna mot Alex Schulman visar du tydligt att du inte har förstått vad söderanda innebär. Varför ens ge en gnutta uppmärksamhet åt depraverade vasastansbor? Man kan väl inte förvänta sig bättre av de där bortskämda slynglarna.

  Nej ,här söder om söder röker vi istället jazztobak under fläkten, som vi gjort i generationer. Vi blir fina och luddiga i skallen och orkar le åt barnen även när de klättrar på väggarna och är på väg att demolera våra finaste vinylklenoder.

  • Dajja

   Hej bagismamman,

   Först vill jag ge dig ett litet energiknippe *förortspepp*, så att du kan ”få ordning på ditt liv” och flytta till söder.

   Sen vill jag säga att vasastan är en ”prospect”-malm, en ”undermalm” till Söder. Jag är själv uppvuxen i Vasastan och detta är inget jag skäms för. Inget heller jag är stolt över. Jag ser mest med sorg i ögonen tillbaka på min barndom som lärde mig fel. Åh andra sidan förstår jag de förtappade vasastansborna och kan emellanåt skänka dem en tanke.

   Sist vill jag tydligt påpeka att drogromantik inte rimmar med ”söderandan”! Tänk om någon skulle råka läsa ditt inlägg högt av förfäran när ett barn var i närheten … skrämmande tanke hur folk inte tänker sig för.

   Med hopp om bättring!

   *söderkramar och antidrog-pepp*

 26. Ja, och sedan tar vi på oss Clark Kent-brillorna, klipper progglugg och går och lyssnar på lite svängig klezmer på Tellus i Kransen.

  *söderpepp*

 27. Kul läsa din blogg även om man på kommentarerna snabbt inser att inte alla har insikten om att ironi ej funkar hos alla………..

 28. Sandra

  ALEX inte axel

 29. kajakrille

  Ja, sprit kan verkligen förstöra hela familjer. Det är hemskt!

 30. Alla får ju ha sitt syn sätt gällande alkohol….Själv tror jag inte på gömma spriten så den inte syns, inte heller mår barn dåligt av att se vuxna ta ett glas vin eller två- men visst finns det problem , så ska sprit inte vara med- Då skadar det barnen…

  Tycker bara att det kan vara ett härligt socialt sätt att umgås- som det görs omkring i medelhavsländerna- och som Vi svenskar gör när vi kommer till värmen!
  Men- här i Sverige ska man tydligen bara gå ut & bli Full eller ta ett glas i ”rätt” sällskap….

  Hoppas Alla får en fin dag idag !!!

  Gizze

 31. Herr Behrens

  Varför försöker så många bland kommentarerna apa efter Nilséns sätt att skriva? Ni slösar bort min tid. Det finns bara en Nilsén och det är Mattias. Ni andra wannabees kan väl starta egna bloggar eller nåt. Det var kul att läsa kommentarerna fram till mitten av januari, sen hände nåt… Bloggen spreds väl till kreti och pleti kan väl tänkas. Jävla DN!

 32. Nymnchen

  Ok, Alex Schulman twittrade just ”VIRAL-PEPP”. Tänk, han måste ha läst din blogg och tagit intryck!

 33. Precis Elvira, han är Frälsaren!

  *Jesuspepp*

 34. Pernilla

  Oj, han heter ju Alex och inte Axel!
  Men det är ju fel att ha sprit framme så små barn kan komma åt, det håller jag verkligen med om.

 35. Dennis

  Men hur herregud. Varför ska man inte kunna visa alkohol innan barnen är 18 år? Det kan vara det mest dumma jag hört i hela mitt liv.

 36. Dennis

  Detta kan vara det sämsta jag läst på en blogg någonsin. Och då har jag snubblat över många tragiska bloggar. Varför ska man inte kunna visa alkohol för barn under 18? Oerhört korkat skrivet.

 37. Helene

  En eloge till Muffins-mormor.
  Kan undra om du Mattias har någon erfarenhet av barn (o alkohol) överhuvudtaget.
  Naturlig kontakt med alkohol gör att man får ett sunt synsätt till det, gäller allt även till sina medmänniskor.
  Hur är ditt förhållande till alkohol och barn?

 38. Hmm. Jag tror inte att det är någon fara att ta ett glas vin inför barnen. Jag skulle aldrig vara full i barnens närhet men visst kan jag dricka lite vin eller en öl på helgen när de är vakna.

  Inte för att vara negativ (då det är 1:a gången jag kikar in på din blogg) men jag tycker det låter farligare att lämna sin unge i badet själv och blogga än att ta ett glas alkohohaltig dryck.

 39. ingrid

  Läser kommentarerna. Förbluffas. Är SÅ nöjd att vara Göteborgare. ”göteborgspepp”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s