Lite om mig

Jag heter Mattias Nilsén och jag är 34 år gammal. Jag älskar min familj och min son Vidar är det bästa som hänt mig. Jag försöker få ihop mitt vardagspussel bäst det går!!! På dagarna jobbar jag 85 procent (för att kunna hämta lite oftare) på ett företag som gör webbaserad reklam. Jag försöker få tid till en ”bärs med killarna” ibland, men det blir alldeles för sällan. Också håller jag på Bajen! Jag började med det för fyra år sedan, när jag flyttade hit från Strängnäs.

Min ”sambo” har förbjudit mig att skriva vad hon heter. Men jag hoppas hon ska börja skriva snart hon också. det är underbart att få dela med sig av sin underbara familj.

Här har ni mig!!!

mattias1

Här har ni mig – i full fart!

Annonser

56 responses to “Lite om mig

 1. Julia

  Sjukt kul! Mitt i prick, fast har du tänkt på att ”ni” lika gärna skulle kunna bo i ”Sjöstan”? Vad ska nästa barn heta? Smilla, Gunnar, Astrid är några förslag. 😀 😀 😀 😀

 2. Hej Julia!

  Nja, jag tycker sjöstan är lite för ”nybyggd”för min smak, även om det bor en massa sköna människor där 😀

  Smilla, gunnar och Astrid är jätte fina namn. Vi vet att det ska bli en kille som vi funderar lite på Astor eller Frithiof!!!!

  /Mattias

 3. Louise

  Hallå din lilla mjukismupp. Det är mitt i prick – fast inte på en söderbo. Du passar bättre i Enskede dear.

 4. anna

  Hänger du nåt på Brunogallerian, eftersom du valt den till din bild?
  Kanske när du blir pappaledig? För det ska du väl vara? Då ska jag spana lite på dej när jag sitter där o jobbar….

 5. Anki

  Åh vad kul! Har läst din blogg med behållning – och så ser jag att du är från Stränkan! Här bor jag numera. På Tingstugatan. Var bodde du? Har du roliga Strängnäsminnen att dela med dig till en nyinflyttad småbarnsmorsa?

  Kära hälsningar
  Anki

 6. Linus

  Den här bloggen e det roligaste sedan Bill Hicks var som bäst.

 7. Men om du driver med ”Söderandan” (?) undrar jag förstås lite hur du *egentligen* lever… För inte kan det väl vara självironi?

 8. Ronnie B.Pitch

  Ha Ha kul Johan Rheborg kul

 9. Helena

  Vi skulle också vilja ha sådana där snygga, praktiska reflexvästar till hela familjen. Vi cyklar nämligen väldigt mycket – för att frigöra rätt sorts enegri.

  Familjen har just flyttat till Lund för att ”växla ner” i tempo. Det finns två surdegsbagerier på vår gata, men vi har en egen Levain-kultur i kylskåpet. Så klart.

  H

 10. Dorro

  Wow, underbart inspirerande blogg! Jag har sunkat ner mig lite på sistone men du har verkligen INSPIRERAT mig till att göra ett ryck. Jag hade t.ex konventionellt odlad potatis idag, i morgon blir det ekologisk! Du kanske kan ge mig ett råd också (eller dirigera, om du så vill): jag har 2,5 mil till jobbet, hur lång tid tror du att det tar att cykla? Jag brukar åka buss men det är ju dumt om man kan cykla egentligen, jag bara undrar hur många timmar tidigare jag får gå upp på morgonen.

 11. Dorro:
  Jag tycker det är hemskt dumt att du sliter på bussens säten när du faktiskt kan bära din egen vikt och cykla, OK?! Kan avslöja att 2,5 mil borde ta ungefär en timme :), och det kommer vara makalöst härligt att se naturens och dygnens alla energier och rytmer. Bussen är så sluten. Du måste öppna ditt jag för naturen. Två timmar tur och retur av pur glädje kommer bli dina. Varje dag! Missa inte chansen.

  • Dorro

   OK, en timme enkel väg, det blir fint det! Åh vad härligt det ska bli att verkligen få ”uppleva” vägen till jobbet och inte bara titta på den genom en fönsterruta.

 12. Ansiktsburk

  Får man hälsa? Jag vill hälsa till Mowgli, min ”kompis”.

 13. Magnus

  Hahahahaha!!! ”Också håller jag på Bajen! Jag började med det för fyra år sedan, när jag flyttade hit från Strängnäs.”

 14. Simon

  Underbart! Jag ska också försöka övertyga min fru att det bara är att välkomna och omfamna smärtan som en förlossning innebär!

  Jag har bara en fråga. Hur kan du heja på bajen när alla lag är lika bra?

  Tacksam för svar
  😀

 15. Jonte

  Mattias! Ett hett tips; ska ni inte börja odla ekologisk potatis i parketten?

 16. Totte

  Måste bara få ställa en fråga i ärlighetens namn. Är denna bloggen seriös?

  MvH Totte

 17. Per

  Detta är fruktansvärt roligt och hemskt samtidigt. Dessa människor fick mig att efter över 25 år i Stockholm lämna stan och flytta långt bort. Där jag bor nu finns förvisso idioter men de är färre eftersom orten är liten och de är definitivt inte av den skräckinjagande självgoda kaliber som den här satiren visar upp.

 18. Johannes

  Bomba Strängnäs

 19. Johannes

  Är den här bloggen någon slags subtil protest mot alla bajsnödiga småstadsidioter som flyttar till kungliga Södermalm?

 20. Andreas

  Det särklass roligaste och mest träffsäkra som nånsin skrivits på den här bloggen är följande rad:

  ”Också håller jag på Bajen! Jag började med det för fyra år sedan, när jag flyttade hit från Strängnäs.”

  Så Bajen och en mycket nykterbild av den snabbast växande supporterskaran inom denna gudsförgätna klubb.

  Samtidigt är just denna rad också det yttersta beviset på att bloggen är en fejk och en drift med söderstereotypen eftersom en sådan Bajare aldrig skulle erkänna att man ”började med det för fyra år sedan”. I verkligheten skulle han givetvis ha sagt att hjärtat bultat för Hammarby alltsedan SM-finalerna 1982.

  Leksand=Bajen, Bajen=Leksand.

 21. Paul

  Hmmm, snyggt fotomontage på dig…

 22. Familjen i Majjorna

  Hej Mattias!

  Det känns så skönt att ha hittat hit. Jag läste alla inlägg du gjort direkt. Kunde inte släppa blicken från skärmen (förutom när jag tog en kopp ört-te)

  Känner mig RIKTIGT *inspirerad*

  Våran lilla familj har för något år sedan flyttat till Majjorna i Göteborg. Vi skulle kunna säga att vi är rivaler då jag har börjat heja på GAIS när vi flyttade hit…! (Fast bara när det är vänskapsmatcher – då har alla roligt och den hemska tävlingsandan inte är så framtonad!)
  Vi har också en son på 5 år som heter Fritjof. Han är vår solstråle som skiner desto starkare ju mer kärlek vi ger honom. Han föddes hemma i vårt badkar (jag satt med i badkaret förstås!). Det var helfint, sen åt jag lite av moderkakan för att känna mig ännu närmare. Det kan rekommenderas!

  Nu har jag en liten fråga till dig som jag hoppas du kan lite tid ifrån din fantastiska familj och hjälpa mig med; Använder din fru släta eller räfflade diskhandskar när hon ger dig prostatamassage?
  Vi har funderat på att börja använda räfflade, men vill först fråga runt lite. Vill känna sig *säker* innan.

  En GBG kram från Majjorna till er alla!

  Morgan

 23. Paul

  Snyggt att du lagt upp din bild på engelska wikipedia

 24. Elvira Tollvis

  Other tycker jag blir ett bra namn på bäbisen i magen!

 25. Elvira Tollvis

  Other blir ett bra namn på bäbisen ”i magen”!

  Älskar alla ”Fiiina” citationstecken på bloggen.

 26. Kooperativ förälder

  Hej!

  Roligt med någon som tar både papparollen och mansrollen på allvar. Tycker tydligt att man kan skylla dagens hårda samhälle på vår tids rädsla för allvar.

  Undrar en sak (du verkar både insatt och kunnig):

  Vi har låtit vår son se på TV 45 minuter om dagen (barnkanalen, naturligtvis). Jag vet att man inte ska ge efter för tjat, men vad gör man när alla andra barn på föräldrakooperativet har sett kvällen innan och vår lilla pojk inte kan vara med och leka.

  Kan det vara därför han har utvecklat ADHD? Vad tror du om att bara se på helgerna, eller kanske inte alls?

  /orolig förälder

  • Jag är femton år gammal. Tjej. Mellan min 5:e och 12:e födelsedag följde jag alla serier som gick på tv. Detta betyder att jag har sett den amerikanska sitcomen ”Friends” två gånger (alla säsonger), ”Step by step”, ”Huset fullt”, ”Fresh prince in Bel Air” och några modernare så som ”Desperate Housewives”, ”Ugly Betty”, Gossip Girl” etc. Jag har även tv-spel, datorspel (och blogg/spelutbudet online så klart) som jag har använt flitigt under min barndom (den tar ju slut om något år). Jag har sett filmer så som Kill Bill, Pulp fiction, Azumi, 300, Oceans 11/12/13 (stort filmintresse). Jag har alltså sett både blod, krig, kriminalitet, slaveri, människohandel, droghandel, sex (självklart med måtta, men i prinicip varje film innehåller ju sex. Inget ”avslöjande” men jag har vetat vad som pågått i scenen).

   Inget av det här har på något sett skadat mig. Jag har inte gått upp i vikt av dator/tv-spelen, jag har inte blivit psykiskt skadad av att veta vad sex är, jag lider inte av någon fobi (spindlar och mörka parker är ju ändå äckligt/läskigt) & jag har mvg i alla ämnen förutom matematik där jag har ett vg (=bäst i klassen).

   Jag kommer inte att vara överkänslig för någonting under mitt vuxna liv & all TV har hjälpt mig med engelskan. Jag pratar flytande, med stort ordförråd och har ett perfekt amerikanskt uttal. Många tvivlar på att TV är orsaken till detta, men inga andra inflytanden har funnits och om man lyssnar mycket på engelska som talas/sjungs så snappar man upp både ord,meningsuppbyggnad och uttal.

   Trots all TV/spel så utveckladejag tidigt ett intresse för läsning. Hur många femtonåringar har läst Dan Browns böcker? På 12 dagar!

   Så låt du din son titta på TV, lyssna på vilken musik han vill och sitta vid datorn/spela spel om han önskar. Om du är en bra människa med goda värderingar såkommer din son att bli en fin man. Oavsett om han tittar på barnkanalen eller inte. Tro mig.

 27. Evelina

  Hej Mattias!
  Kul att du har startat en blogg, den är jättefin. Jag känner Sarai i Järna, träffade dig ett par gånger hemma hos henne för några år sen, vi pratade om att starta en bokcirkel för bra barnlitteratur minns du det? Det blev förstås inte av som så mkt annat men nu när vi båda väntar nr 2 kanske det är på sin plats igen? Har tänkt mkt på det.
  Sarai har mitt nr.
  Lycka till med allt.

 28. Spana in den här istället:

  http://familjendafe.blogspot.co

  Så mycket läskigare när det är på riktigt. ”Det är alltid nåt på gång i en trebarnsfamilj…”

 29. Ja, visst är det scary med småbarnsfamiljer och bloggar som inte blivit uppdaterade på fyra år. Stort tack för nästan-länken. Du missade dock ett m på slutet, Gustaf din n00b. Varmt välkommen att höra av dig om du behöver hjälp att bygga en hemsida eller lite seohjälp (din sajt ju…pinsam…). :p

 30. Haha, ja du har antagligen rätt. Du skulle se min portfolio. Men allvarligt, ett copy-paste-fel är ju inte mycket att bråka om?

 31. När din fru fått nog så ska det bli roligt att läsa din blogg.

 32. Suck

  Varför skriver idioter kommentarer här som om bloggen vore äkta? Eller är kommentarerna också mock? Blir så trött. Bloggen är tråkig, de som tycker att den är rolig är tråkiga eftersom den saknar originalitet och bara är väldigt nära en autentitetisk blogg skriven av en södertönt. De som – eventuellt – kommenterar är tråkiga för att de inte ens fattar att hela skiten är båg. Kort sagt, tråkigt, tråkigt, tråkigt. Fattar ö.h.t inte den hjärndöda hyllningskören som ”tjuter av skratt” eller ”skrattar så att magen värker”. Lägg ner skiten och världen blir en lite bättre plats.

  • Maja

   Det roliga är att spela med. Pröva det och du får en ny upplevelse.

  • Fuck

   Är beredd att hålla med Suck – kan inte riktigt förstå det roliga. Jag tror att Mattias, som inte finns, gick I-linjen och som alla I:are kom han inte så långt som han trodde i det verkliga arbetslivet, utanför universitetet. Men han kan vara lite rolig och alla i hans omgivning vet att han är en riktig spjuver. Så nu spenderar han all tid att ordbajsa på denna blog istället. Lite fyndigt och humoristiskt. Som han alltid varit.
   Dom som skrattar så dom kiknar är tjejer i 35-45 års åldern inflyttade från luleå som inte förstår var han får allt kul ifrån.

   Varför bloggar folk över huvud taget?

  • Fuck

   Visa oss din identitet – ingen 34-årig Mattias Nilsén i stockholm i alla fall!

   Födelsedag Namn Adress Postort
   1970-10-26 Henrik Mathias Nilzén
   Stigbergsvägen 5 Uppsala
   1973-01-11 David Mattias Nilsen Uddeholmsgatan 29 D 3tr Malmö
   1973-01-28 Hans Börje Mattias Nilsen Pianovägen 45 Uddevalla
   1975-07-14 Peter Mattias Nilsen Fyrklövergatan 137 Nödinge
   1978-03-09 Peter Mattias Nilsen Virginsgatan 7 B Göteborg
   1981-09-03 Jan Mattias Robert Nilsen Frödingsvägen 9 Stockholm
   1989-05-15 Nils Mattias Nilsén Tallbacksvägen 8 B Falun
   1991-08-23 Johan Erik Mattias Nilssen Klinga Karlshovsvägen 52 Norrköping
   1993-03-01 Mattias Mikael Nilsen Bonared Grangläntan Hyssna

   • Elvira

    Lite taskigt av ” Fuck ” och (” Suck ”)att hänga ut en bunt personer så där,

    Snälla Mattias….Vet att du bryr dig ”bondförnuftspepp”

 33. stefan

  Eller namnen Klaga, Ångra Älta kanske

 34. Puck

  Åh, helt fantastiskt. Jag skrattar efter varje ord, underbart!

 35. Izidor

  Tack för att du finns!

 36. Sam V

  Egentligen så bor du på Fyrklövergatan 137 i Nödinge, eller hur?

 37. Marshmallow

  Hejsan, jag skulle bara in o kolla min egen blogg o på förstasidan var ditt senaste inlägg uppe.. Började läsa det och av någon anledning så ville jag läsa resten, så jag klickade mig in på din blogg..

  Blev så otroligt ledsen när jag läste det där med din sambo och ”yogan”.. Hoppas verkligen det ordnar sig 🙂

  //Kram från Anna

 38. Fredrik

  Hej!
  Sjukt tråkigt med allt som hänt. Hoppas verkligen att det är ditt barn, annars tycker jag Noname är ett passande namn.
  //F

 39. Viktor

  Kort fråga bara, hur hamnade din bild på Wikipedias engelska sidan under ”bicycle helmet”?

 40. Bloggen är väl död nu???

 41. Fast när jag ser den där villan i bakgrunden på fotot blir jag lite orolig. Tänk om du bara låtsas att du bor på Söder och så bor du i typ Hökarängen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s